Varga István üzente 13 éve

Címlap
Vona Gábor: A Jobbik továbbra is minden segítséget megad az iszapkatasztrófa áldozatainak
2010, október 10 - 17:10

* Vezércikk
* Belföld
* Friss hírek

Bevezető:

A Jobbik továbbra is minden segítséget megad az iszapkatasztrófa áldozatainak, és felajánlottuk segítségünket a kormánynak, valamint a Belügminisztériumnak is.
Cikk Front kép - 280x185:

A Belügyminisztériumban fogadta a parlamenti pártok vezetőjét Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap.

A nyilvánosság kizárásával, zárt ajtók mögé összehívott találkozón tájékoztatta Pintér Sándor belügyminiszter a pártvezetőket a belügyminisztérium, illetve a kormány álláspontjáról és a kialakult helyzetről az Ajka melletti iszapkatasztrófával kapcsolatban.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a barikad.hu-nak elmondta: ígéretet kaptak arra, hogy a Belügyminisztérium a katasztrófával kapcsolatban rendszeresen tájékoztatja a parlamenti pártokat.

Az öt párt megegyezett abban, hogy a katasztrófát nem használják politikai tőke kovácsolására, és arra való tekintettel háttérbe szorítják a napi politikai csatározást.

A Jobbik minden segítséget felajánlott a kormánynak és a károsultaknak egyaránt, bár ez utóbbi nem újdonság, képviselői első naptól kezdve a helyszínen tartózkodtak, szervezetei országszerte gyűjtenek és szállítanak adományokat folyamatosan a katasztrófa sújtotta területre, az ajkai Jobbik-irodában is kitelepítettek vannak elszállásolva.

Kötelességünk segíteni bajbajutott honfitársainkon, ezért - akárcsak az árvíz-, az iszapkatasztrófa áldozatainak is mindenben segítünk, hogy minél elviselhetőbbé tegyük számukra a tragédia miatt kialakult helyzetet - tette hozá Vona Gábor.

Azt is megtudtuk, hogy - bár meg nem volt hirdetve, a konzultációról kijövő politikusokat a HírTV stábja fogadta.

Hiába, van, aki mindig többet tud másoknál...

barikad.hu

Válasz

Varga István üzente 13 éve

"A hazugság akkor is hazugság, ha soha nem derül ki,
S nem úgy lesz gazember valaki, hogy azzá nevezzük ki.
Attól lehetsz ember majd, hogy mi az amit megteszel,
Emlékre vagy érdemes, vagy a múlt ködébe veszel. " (Ismerős Arcok )

Válasz

Varga István üzente 14 éve

Igen ...bízom benne... amikor megszerettettem Veletek ezt a gyönyörű zenét....nem gondoltam , hogy "hibás lesz a betű ami a szavakat alkotja és másként fog ezentúl szólni , mint8-9 hónapja..."Úgy érzem én is MI :egy vérből valók vagyunk...csak a vércsoportunk lehet más...

Válasz

Albulov Csabáné Marcsi üzente 14 éve

Drága Testvéreim!
Agárdon én is ott leszek, hiszen annyira várom már a találkozást Veletek!István Bátyám soraiban a bennem kavargó kérdéseket látom viszont.Értetlenség szorongat, és mivel nem tudom a választ, a bizonytalanság is.
Szeretlek Benneteket!Mi egy vérből valók vagyunk!Bár mi történjék is!

Válasz

Varga István üzente 14 éve

Drága Hugaim !
Köszönöm a véleményeiteket... Én is úgy érzem ,megingattak a hitemben a fiúk azzal ,hogy mást mondtak , mint amit gondoltak... vagy a narancsosok beigértek valami szépet: Papp l.Arénát fizetett "Hazafiakkal"
Én megbocsájtok , de el nem feledem...Milyen boldogan említette a Nemzeti Rockosokat segítőjeként ...Pápán ...Vona Gábor...A Kárpátiát és az Ismerős Arcokat még talán kiemeltebben említette...Rosszúl tette...Akkor most mit fog Attila énekelni? Ki ellen?
Akkor most már Európa közepében igaza lesz?A Fidesz majd megtanítja , hogyan ne legyél szabad...Talán csak ÁLOM volt amit idáig énekeltek...?Akkor most kiket kell annak a tavaszi szélnek kisöpörni e Hazából? Minket akik hiszünk az adott szónak? Én maradok...a Hazámban és nyugodt tekintettel akarok azoknak a szemébe nézni, akik ugyanígy gondolkodnak...mint én...Az a "tükörből bámuló idegen" most szembe mer nézni magával? Sok ...sok fájó kérdés...Most én is kaptam abból a sáros bakancsokból...
mely a szíveket... a szívemet tapossa , de hogy a Bálványaim lábára került azt nem értem...... Agárdra azért elmegyek ,mert szeretném a Hugaimat ...Nővérkémet látni....de nem örömkönnyek lesznek a szememben a Nélküled-nél...hanem másfajta...
"Mi féle világ ez körülöttem"? Sajnos a lényeget még nem értem...majd most, mert jönnek a nehéz évek...Erika Nővérem remélem nem vet meg a véleményemért...
Továbbra is szeretem a dalaikat...csak most már nem úgy szólnak hozzám...mint eddig...
Segítsetek Drága Hugaim...Nem jól cselekedtem?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nyerges Attila válasza:
Szomorúan tapasztalom, hogy elbeszélünk egymás mellett. Nekem (nekünk) nincs jogom különbséget tenni magyar és magyar közt.
Azok a gondolatok, melyekről beszélünk, mindenkihez szólnak, pártszimpátiától függetlenül. Amíg egy fikarcnyi esélyt látok arra, hogy jó irányba tudok fordítani bárkit a dalokkal és az egységes nemzet gondolatának támogatókat tudok szerezni, addig én játszani fogok mindenhol, ahol csak lehetőségem van.

Én egyetértek Attilával...szeretem Őket továbbra is és szeretem a dalaikat hallgatni ezután is...párthozzáállástól függetlenül...és soha nem dobon el őket...

Levetítem ezt szűkebb környezetemben...ha bárki családomból vagy a legjobb barátaim közül valaki más szemszögből nézi a világot, mint ahogyan én, akkor dobjam el és ne szeressem tovább?
Hát nem! Én továbbra is nagyon szeretem! A Zenekart is!

Válasz

Albulov Csabáné Marcsi üzente 14 éve

Lehet, hogy én vagyok a legradikálisabb a Családból, de én nem igazán tudom elfogadni ezt a magyarázatot!Attila mindig azt hangoztatta, hogy semmilyen párthoz nem akar tartozni.A dalaival gondolatokat akar ébreszteni, a magyar nép összetartozását, a nemzettudatot erősíteni.A koncertjeikre elmehetet bárki.De ez a fellépés, egy zártkörű, Fideszes kampányzáró volt!Először olvasva el sem hittem, de amikor valósággá vált, arcul csapva éreztem magam.Hogyan fogom teljes odaadással hallgatni a Nélküled-et, Az andócsi Máriához...?A sírás fojtogat, és rohadtul, becsapva érzem magam.Milyen sokszor merítettem érőt a dalaikból, segített át a zenéjük a rossz napokon.
A Fidesznek halvány köze sincs ahhoz az életérzéshez, hazafisághoz, amit az I.A képvisel!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Azt kellene írnom, amit Attila mondott a riport végén, hogy hallani kell a hangjukat, ha ezt ellenséges környezetben, akkor még inkább...talán igaza van..talán így kell tenniük...
ha ezzel képesek a világot megváltoztatni...

Én elfogadom ezt a "magyarázatot"...Én igen, de nem biztos, hogy más is...
Én mellettük állok...bármikor...bármilyen helyzetben...mert elfogult vagyok, mert Ők a kedvenceim...s hallgatom Őket bárhol...bármikor..továbbra is...

Válasz

Varga István üzente 14 éve

Szomorú, de igaz: a Fidesznek kampányolt az Ismerős Arcok

Reklám


Soha nem gondoltam volna, hogy ezt a bejegyzést egyszer majd meg fogom írni, hogy ezt a bejegyzést majd muszáj lesz megírni. De azt sem gondoltam volna soha, hogy az általam oly sokra becsült és kedvelt emberek a sorsdöntőnek számító választás előtt átállnak majd a másik oldalra - olvasható a Radical Puzzle nevű blogon. Alább a folytatás, az eredeti bejegyzés oldalán fényképek is láthatók.
Amikor pár napja először hallottam a hírt, igazából nem hittem el, és simán rálegyintettem a hírhozóra, hogy biztos csak elnézted a plakátot. Ő azonban tovább bizonygatta, hogy nem, ez nem tévedés. Nem hagyott nyugodni a dolog, lementem a városba és megnéztem én is. És tényleg ott volt.
A plakát a helyi fideszes kampányzárót hirdette, Semjén Zsolttal, Tőkés Lászlóval és az Ismerős Arcokkal. Még mindig nem hittem el, ezért megnéztem, hogy a zenekar honlapján szerepel-e ez az állomás. Nem volt ott, végül rákerestem a narancsos honlapra is. Ott viszont már fent volt, és hirdette az eddig elképzelhetetlent.
Plakát ide, fideszes honlap oda, az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy majd mégsem lépnek fel, hogy majd rájönnek arra, hogy ez árulás, hogy ezt egyszerűen nem lehet megcsinálni. Aztán eljött a tegnap este és a narancsos lobogókkal feldíszített színpadon ott álltak a hangszerek. Majd a narancsos öklendezés után ott állt a zenekar is. Aztán ahogy megszólalt az első dal, úgy dőlt össze sokunkban egy világ.
Aki járt már Ismerős Arcok-koncerten korábban, az tudja, hogy az eddig mindig ünnep volt, egy békés demonstráció a mi ügyeink mellett. Lobogtak a zászlók, összekapaszkodtak az ottlévők. Tegnap nyoma sem volt ennek. Más arcok, más emberek.
Nem vártam meg a végét. Nehezen viselem az árulást.
Annak, hogy egy művész, egy zenész, egy sportoló a választások idején odaáll valamelyik párt mellé, üzenete van. Az egy állásfoglalás, az kiállás azokért az értékekért, azért az értékrendért, amit az adott párt képvisel. Az iránymutatás a rajongóknak, a szimpatizánsoknak.
Vajon mi lehet az a fideszes értékrend, ami mellé az Ismerős Arcok most odaállt? Mi lehet az az ok, hogy amikor a legnagyobb szükség lenne az összefogásra, ők akkor árulnak el minket?
Persze nem tudhatjuk, hogy mi történt a háttérben, nem tudhatjuk, hogy ez az egész miért alakult így. Egy azonban biztos, Nyerges Attila és a többiek biztosan tisztában voltak vele, hogy mit vállalnak ezzel. Biztosan tudták, hogy ezzel rengeteg embernek fognak nem kis értetlenséget és csalódást okozni.
Ha oly sok radikális és jobbikos rendezvényen való fellépés után, most valamilyen, az ő szemszögükből mondjuk lényeges okból nem akartak a párt mellé állni, akkor maradtak volna távol az egész kampánytól. Főleg igaz ez annak a fényében, hogy Nyerges két hete, az amerikai koncert utáni nyilatkozatában még a következőket mondta: "Szeretném óvni a zenekart attól, hogy csatlakozzon valamilyen párthoz, hiszen magánemberként megvan mindannyiunk véleménye és bizonyára ki is derül a mi dalaink szövegeiből, hogy hova húz a szívünk."
Vajon mitől fordult meg a világ két hét alatt? Vajon mitől húzott a szív hirtelen másfelé? Vagy ami eddig volt, az minden hazugság?
Bizony, nem így képzeltem még néhány éve
Megint egy dolog, amit valahogy nem értek
Igaz, nem biztos, hogy mindent értenem kéne… – szól a dal, és a sorok aktuálisabbak, mint valaha.
Attila, hogy tehettétek ezt?
Nyerges Attila válasza:
Szomorúan tapasztalom, hogy elbeszélünk egymás mellett. Nekem (nekünk) nincs jogom különbséget tenni magyar és magyar közt.
Azok a gondolatok, melyekről beszélünk, mindenkihez szólnak, pártszimpátiától függetlenül. Amíg egy fikarcnyi esélyt látok arra, hogy jó irányba tudok fordítani bárkit a dalokkal és az egységes nemzet gondolatának támogatókat tudok szerezni, addig én játszani fogok mindenhol, ahol csak lehetőségem van.
Nem vagyok hajlandó lemondani egyetlen emberről sem. Nem elszigetelődni kell, hanem megváltoztatni a világot. Az pedig csak úgy megy, ha hallatom a hangom.
Ha ezt "ellenséges" környezetben kell megtennem, annál inkább kötelességem.
Tisztelettel, és bízva a mielőbbi találkozásban:

Válasz

Varga István üzente 14 éve

Arra indulok...az Otthon felé...

Válasz

Varga István üzente 14 éve

Még Erősnek érzem magamat... PIROS

Hű vagyok a Hazámhoz... FEHÉR

Remélem a Szebb Jövőt ... ZÖLD

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A magyar nemzeti zászló Magyarország egyik nemzeti jelképe...
A magyar zászló színei a XIX. századi romantikus értelmezés szerint :
- a vörös sáv az erőt,
- a fehér a hűséget,
- a zöld a reményt szimbolizálja.

Válasz

Albulov Csabáné Marcsi üzente 14 éve

Büszkén lobog zászlónk, mert itt tisztelik, mert Magyar hazát jelent!

Válasz